Granja d'ous Prió


Com saber si un ou està cuit
Es pot realitzar una simple prova que consisteix a fer-lo girar, els ous cuits tendeixen a rodolar uniformement mentre que els ous crus tendeixen a rodolar desigualment a causa del seu contingut líquid.

Com saber si un ou és fresc
- Si un ou flota en aigua, és que no és fresc. Els ous frescos s’enfonsen a l’aigua.

- Si trenques l’ou i l’aboques sobre una superfície plana, com la paella, si és fresc el rovell es manté al centre i la clara és gelatinosa i compacta.

- També es pot sacsejar l'ou amb la mà aprop de l'orella. Si es produeix so dins està passat, si no se sent res és fresc.
  • Prova de qualitat amb aigua
  • Estructura d'un ou fresc
Curiositats
- Els ous mitjans són els millors per rebosteria. Els ous massa grans poden fer que un pastís encongeixi en refredar-se.

- Per fer maionesa es recomana utilitzar ous a temperatura ambient.

- Per pelar fàcilment ous durs calents, passa’ls ràpidament per un raig d’aigua freda.

- Els ous blancs i els ous morenos són de la mateixa qualitat.

- Per conservar frescos els rovells durant diversos dies, cobriu-los amb aigua freda i posa’ls a la nevera.

- La closca de l'ou és porosa i pot arribar a tenir de 7.000 a 17.000 porus.

- Es recomana guardar els ous a la nevera amb el seu envàs per evitar que agafin olors d'altres aliments.

- Es preferible no guardar els ous a la porta de la nevera, el moviment pot trencar la el rovell.