Es pot realitzar una simple prova que consisteix a fer-lo girar, els ous cuits tendeixen a rodolar uniformement mentre que els ous crus tendeixen a rodolar desigualment a causa del seu contingut líquid. |
- Si un ou flota en aigua, és que no és fresc. Els ous frescos s’enfonsen a l’aigua.
- Si trenques l’ou i l’aboques sobre una superfície plana, com la paella, si és fresc el rovell es manté al centre i la clara és gelatinosa i compacta. - També es pot sacsejar l'ou amb la mà aprop de l'orella. Si es produeix so dins està passat, si no se sent res és fresc. |
|
- Els ous mitjans són els millors per rebosteria. Els ous massa grans poden fer que un pastís encongeixi en refredar-se.
- Per fer maionesa es recomana utilitzar ous a temperatura ambient. - Per pelar fàcilment ous durs calents, passa’ls ràpidament per un raig d’aigua freda.- Els ous blancs i els ous morenos són de la mateixa qualitat. - Per conservar frescos els rovells durant diversos dies, cobriu-los amb aigua freda i posa’ls a la nevera.- La closca de l'ou és porosa i pot arribar a tenir de 7.000 a 17.000 porus. - Es recomana guardar els ous a la nevera amb el seu envàs per evitar que agafin olors d'altres aliments.- Es preferible no guardar els ous a la porta de la nevera, el moviment pot trencar la el rovell. |